2011. november 8., kedd

FÉL KÖPÖNYEGEM VÁLLADRA TERÍTEM - írta Szalay Tünde

Márton napi üzenet
November 11. Márton

A szeptember 29-i Szent Mihály naptól Karácsonyig tartó időszak közepére esik Szent Márton napja.
Márton legendája egy középkori lovag történetét őrzi, aki, dacolva hitetlenkedő katonáival, a dermesztő hidegben úgy segített egy koldus nyomorúságán, hogy saját pompás köpenyének felét, annak a vállára terítette.
Ahelyett, hogy tovább vágtatott volna az éjszakában, meghallotta a sötétségben a hívó szót, meglátta,- a mások szemében értéktelen kéregetőben az embertársát, belső hangjára hallgatott és jót tett vele.


Az ősi történetek, a szimbólumok nyelvén szólnak hozzánk, szivárványszínű üzeneteikkel ihletnek meg bennünket.

Mit üzen ide nekünk, az Örökifjak blog íróinak és olvasóinak Márton legendája?
Bárhol is élünk, utunk mentén sorra találkozunk olyan ügyekkel, amik megszólítanak bennünket, olyan emberekkel, akiknek szüksége lehet ránk.

Ha gyermek vagy, talán épp az ártatlan őszinteséged…



Ha kamasz vagy, tán a tüzes lelkesedésed…



Ha idős, tán az életbölcsességed…





…lehet valakinek a vándorútján,
felemelő pillanat, melengető érzés, vagy akár életmentő találkozás!

Mártonhoz hasonlóan, mindnyájunk vállán ott van egy díszes köpeny, amivel beburkolhatjuk valaki vállát. Segítséget nyújtani ezernyi módon lehet, ha szívből odafigyelünk egymásra, megérezhetjük mire hív a világ, egy találkozásban miféle lehetőségek rejlenek, mire kérlel bennünket a másik ember, akár szavak nélkül...



Márton nem fordította el a fejét, és nem hunyta be a szemét. Nem épített házat a hontalannak, még megetetni sem tudta, mert neki sem volt betevő falatja. Azt adta, amije volt, a köpenyét, és annak is csak a felét. Mégis megmentette az útjába kerülőt a fagyhaláltól, pusztán az emberségével és a szeretetével.


Az Örökifjak munkatársaiként erre bíztatunk és várunk Téged. Odafordulásra, találkozásra hívunk, mert tudjuk, hogy az élet legmagasabb pillanatai éppen az összetartozásban, a jó tettek értelmességében, az odaadó szeretetben rejlenek.
Kapcsolódj hozzánk, ha most Te is úgy érzed, szívesen mondanád valakinek az Örökifjak közösségében: „Fél köpönyegem válladra terítem”






Szeretettel várjuk véleményed, ötleteidet!
Kapcsolódhatsz hozzánk:
Örökifjak projekt facebook: http://www.facebook.com/orokifjak
Örökifjak projekt honlap: http://szivesseg.net/csoport/orokifjak

A cikkben szereplő képek forrása:
www.google.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése