2012. január 28., szombat

KIRÁNDULJUNK EGYÜTT! 2012.FEBRUÁR 4.

                                                                                                                     

KIRÁNDULJUNK EGYÜTT!

"Sose kételkedjünk benne, hogy egy gondolkodó, elkötelezett emberekből álló kis csoport meg tudja változtatni a világot.
Valójában csak ők tudják megváltoztatni." Margaret Mead



Könnyed séta 2012.február 4-én, szombaton a Széchenyi-hegytől a Normafán át a János-hegyi Erzsébet-kilátóig!
A jó közérzet és az egészséges élet alapvetői pillérei a MOZGÁS és a JÓ TÁRSASÁG!


Találkozás:

2012.február 4-én reggel háromnegyed 9-kor a Fogaskerekű Vasút Városmajori megállójában.(ahova a Széll Kálmán (volt Moszkva) tértől lehet a 61-es vagy 59-es villamossal eljutni, vagy gyalog)

Fotó: www.wiikipedia.org


Sétaterv( kb. 5-6 km gyaloglásJ ):

  • A fogaskerekűvel felmegyünk a Széchenyi-hegyre. Azért gondoltunk erre, mert kicsit kiszakít minket a hétköznapok megszokott közlekedési lehetőségeiből, sőt a vonatok (amik 1973-as rekonstrukció óta közlekednek a vonalon) igazi retro hangulatot keltenek az emberben és még egy érdekessége, hogy a Városmajor állomástól a Széchenyi-hegyig 3,7 km-t tesz meg, és eközben 327 métert emelkedik. Az útszakaszban még az a pláne, hogy szinte alig van benne egyenes szakasz, mondhatni végig csak kanyarodik.

  • Onnan gyalog a Golfpálya úton haladva találunk 3 játszóteret, – gondolunk a gyerekekre is – majd tovább gyalogolunk a Normafáig a Hegyhát úton, ahonnan a térképen jelzett útvonalon továbbhaladva eljutunk a rétesezőig, majd az Anna-rétig, ahol szintén a játszótereké, a panorámáé és a pihenésé lesz a főszerep.


  • Ezután felsétálunk a János-hegyre (nevének eredete – egy népmonda alapján – a törökverő Hunyadi Jánoshoz köthető, akinek itt Márta, egy szép görög leány megmentette az életét), ami Budapest legmagasabb pontja (528m) és akinek kedve támad egészen az Erzsébet-kilátó tetejére, ahonnan megcsodáljuk Budapest panorámáját.

  • Végül visszasétálunk a Libegőhöz és onnan, ki-ki kedve szerint indulhat hazafelé, akár a Libegővel a 291-es buszhoz és azzal a Nyugatiba vagy akár a Gyermekvasúttal Széchenyi – hegyre és fogassal le vagy a Normafától a 21-es vagy 21A busszal a Széll Kálmán térig le.


Az Örökifjak Csapata Mindenkit Szeretettel Vár!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése