2012. január 4., szerda

2012 AZ ÖRÖKIFJAK ÉVE

Az elmúlt esztendőben nagy lelkesedéssel indult alulról egy kezdeményezés, melynek az Örökifjak nevet adtuk, kifejezve, hogy számunkra nem az életkor, hanem a tevékenyen, aktívan, örömmel töltött mindennapok életérzése a legfontosabb és egy olyan elfogadó és befogadó, tanulni és segíteni vágyó több generációs közösségeket magába foglaló társadalom, ahol idősek és fiatalok együtt is jól érzik magukat.


Alapvető hitünk, hogy az idősek értékes erőforrást jelentenek a társadalomnak, általuk öröklődnek az értékek, a tapasztalatok, ők az emberiség intellektuális, érzelmi és szociális tartalékai. Az idősek  erőforrásait a fiatal generáció lendületével, nyitottságával és friss tudásával ötvözve kimeríthetetlen lehetőségekhez juthatunk. Miközben egyre nagyobb problémát jelent Európában az elöregedő társadalom szociális és gazdasági kihívásai, új kapuk nyílhatnak előttünk, ha a megszokott szemüvegünket levesszük és a generációk találkoznak, beszélgetnek és együtt építik ki az új utakat.

Tapasztalat - kíváncsiság. Fotót készítette: Müller András
Fél év tapasztalatai azt mutatják, hogy elsősorban szemléletváltásra van szükség, nyitottságra és együttműködésre ez az alapja, hogy olyan érzelmi közösségek jöhessenek létre, melyek öngerjesztőek, önszerveződőek és aktívak. 

Idén számtalan program, pályázat és rendezvény lesz, ami a generációk együttműködésére hívja fel a figyelmet! Célunk, hogy minél több programba bekapcsolódjunk és tájékoztassunk a lehetőségekről!


Aktív, örömteli, boldog új esztendőt kívánunk minden Örökifjúnak!


Aktuális pályázatok:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése